Helhetslösningar från krannos till verktyg

Innovation och produktutveckling är naturliga delar av Indexators verksamhet och vår strävan är att erbjuda kunden tydliga mervärden – från krannos till verktyg. Varje del av denna kedja är optimerad för att maximera kontroll, produktivitet och säkerhet samtidigt som vi hjälper kunden att minimera slitage, kostnader och miljöpåverkan.

BC – hydraulisk kontroll

Ökar precisionen vid vägning och förlänger bromsbeläggens livslängd. Funktionen Hydraulic Brake Control (BC) finns som tillval på Indexators beprövade MPB-bromslänkar. BC aktiverar bromsen då den gör nytta, men framförallt kopplas bromsen bort då den inte behövs. Bromsfunktionen kopplas på när gripen är utan last. När gripen är lastad kopplas bromsen ifrån och precisionen vid eventuell vägning störs inte av något bromsmoment. Allt detta leder till att vi kan kombinera precis vägning med en bra svängdämpning.

 

Indexators patenterade* Y-länk för skyddad slangdragning

Genom att skydda slangarna med Indexators patenterade Y-länk minskas risken för läckage, vilket ger högre produktivitet, lägre kostnader och mindre miljöpåverkan. Y-länken är en kostnadseffektiv lösning som går att kombinera med en rad varianter. Allt från obromsade länkar till de mest avancerade svängdämparsystemen. 

Här är fördelarna i korthet:

  • Fulla pendlingsvinklar
  • Lägre kostnader
  • Ökad produktivitet
  • Mindre miljöpåverkan
  • Ökad livslängd på slangar

 

MPB – överlägsen dämpning 

Indexators patenterade* och inverterade svivel ger möjlighet till extra lågbyggda rotatorer med MPB-svängdämpare som även den är patenterad*. Vår egenutvecklade lamellbromsteknik MPB (Multi Plate Brake) ger dessutom extra snabb, säker och kontrollerad dämpning vilket i sin tur ger din maskin en rad viktiga egenskaper:

MINSKAT SLITAGE
Belastning på kran och aggregat/grip minskar eftersom MPB-svängdämparen effektivt absorberar rörelseenergin i rotator och redskap.

BÄTTRE HYTTKOMFORT
Den följsamma inbromsningen gör att rörelserna inte fortplantas in i hytten. 

ÖKAD PRODUKTIVITET
Hög bromsverkan i kombination med mjuk pendlingsdämpning möjliggör snabbare ansättning och upparbetning. 

SERVICEVÄNLIG
Konstruktionen ger långa serviceintervall och gör det lätt att rengöra. Dessutom går det snabbt och enkelt att byta slitdelar.

 

Världens största utbud av rotatorer

Indexator erbjuder alla typer av rotatorer. Allt från stora, kraftfulla rotatorer för de mest krävande arbetsuppgifter till små, smidiga modeller för lättare arbeten. Våra rotatorer används över hela världen inom skogsbruk, styckegodshantering och materialhantering. Det ger oss en unik ställning som förvaltas i ett nära samarbete med stora maskintillverkare inom olika sorters applikationer.

 

Automation med vinkelgivarteknologi

Indexators patenterade och verifierade system möjliggör för maskinen att få information om verktyget och rotatorns position samt vinkelhastighet. Genom att inkludera Indexators smarta rotatorer i system för del- eller helautomation ökar produktivitet, lönsamhet och säkerhet.

 

*Patent

Indexator har ett flertal patent och patentsökta tekniker som gör våra produkter unika. 

Indexators strategiska kompass

Indexator Rotator Systems AB har en företagsfilosofi som är en gemensam bild av hur vår verksamhet ska bedrivas.

Läs vår strategiska kompass här

Service & Support

Vi finns till för dig för att du skall få svar på alla slags frågor som omfattar våra produkter.

Service & support

Utökat K100-program

K100 är en serie svivlar som bygger på en unik kombination av beprövad teknik och stor flexibilitet. 

Läs mer här