XR tar marknadsandelar inom bland annat skog och recycling

17 december 2019

XR-rotatorerna är pålitliga partners i användningsområden där kraven på rotatorfunktionen är mycket höga. Exempel på detta är i skogen, timmerhantering, materialhantering, skrotsortering, demolering och på återvinningsstationer.

- Mottagandet av XR har varit mycket gott och vi jobbar kontinuerligt med vidareutveckling av programmet, säger Johnny Karlsson, Area Sales Manager på Indexator Rotator Systems.

Med väldimensionerade hydraulanslutningar och extremt höga vridmoment är XR-serien ett brett program för krävande applikationer. XR är designade för grävmaskiner och de allra största applikationerna. Samtliga modeller i serien har en moduluppbyggd konstruktion vilket gör dem servicevänliga och flexibla. Motor och svivel är integrerade och med en unik patenterad momentöverföring isoleras motor och svivel från yttre laster vilket ger lång livslängd.

XR är ett modulärt system i flera storlekar som kan erbjudas med mer funktionalitet så som extra kanaler, elsvivel, oljefördelare, infästningar och slangskydd. XR-programmet finns redan idag i ett flertal storlekar med lyftkapaciteter mellan 9–85 ton beroende på applikation, användningsområde och montage.

XR-rotatorerna är byggda för att hantera krafter från väldigt stora laster. Oavsett om kraften är vinkelrät eller kommer i samma riktning är XR-rotatorerna mycket tåliga och kraftfulla med lång livslängd. De har högre vridmomentet än alla andra lösningar och klarar höga flöden med väldigt lågt tryckfall. Resultatet blir en prestanda som överträffar behoven när de tyngsta jobben ska utföras.

XR-rotatorerna presterar oberoende av klimat och klarar de mest extrema förhållanden så som till exempel extrem kyla, värme och under vatten. Tack vare XR-seriens patenterade konstruktion, den flytande kraftöverföringen, kan yttre krafter mot lagren inte påverka motor och svivel inuti XR-rotatorn.

Läs mer om XR här!



Indexators strategiska kompass

Indexator Rotator Systems AB har en företagsfilosofi som är en gemensam bild av hur vår verksamhet ska bedrivas.

Läs vår strategiska kompass här

Service & Support

Vi finns till för dig för att du skall få svar på alla slags frågor som omfattar våra produkter.

Service & support

Utökat K100-program

K100 är en serie svivlar som bygger på en unik kombination av beprövad teknik och stor flexibilitet. 

Läs mer här